Sajtóközlemény – Lezárult a VVE-Talk Projektív kvalitatív platform fejlesztése

KategóriákEgyéb

Sajtóközlemény – Lezárult a VVE-Talk Projektív kvalitatív platform fejlesztése

2022-10-11

Az elmúlt időszakban a freQuest Kft fejlesztői egy innovatív, kvalitatív kutatók, service designerek, tanárok és tesztelők számára is hatékonyan használható kutatási eszközt fejlesztettek a hazai és nemzetközi szakma számára VVE-Talk néven, amelynek célja, hogy az online környezetben is hatékonyan és gyorsan lehessen a mélyinterjúkat, fókuszcsoportokat projektív módszerek támogatásával elvégezni.

A freQuest Interaktív Média és Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság 2021. április 1-én megkezdte a Projektív mélyinterjús platform – VVE-talk, 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00458 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét, melyet 2022. szeptember végével a tervek szerint befejezett. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alapból, a „KKV Start Innováció” pályázati felhívás keretében biztosított támogatással megvalósuló kutatás-fejlesztési projektje ma már az érdeklődők számára is elérhetővé vált.

A VVE-talk (video-voice-emotion-talk) egy olyan webes környezetet hoz létre, amelyben lehetőség van mélyinterjúk, workshopok és kreatív fejlesztői feladatok közös elvégzésére és az eredmények gyors feldolgozásra, akár B2B, akár B2C interjúk vagy kiscsoportos beszélgetések esetén.

VVE-talk erőssége

A VVE-talk rendszerben a felhasználó villámgyorsan képes megtervezni napi feladat listát és interjú guideot, amelyet drag and drop technikával tud áthelyezni az egyik helyről a másikra ezzel támogatva a gyors tervezést, hiszen mindig látja a megvalósításhoz tervezett időtervet.

A rendszer fejlesztésekor az egyik legfontosabb feladat és így a kihívás az volt, hogy az egyes kutatási módszerekhez készült támogató anyagok (guideok, szervezési csoportok és játékok) ne csak az adott kutató számára legyen elérhető, hanem amennyiben megosztja másokkal úgy más felhasználók és más cégek is tudjanak keresni, saját kérdéseikhez igazítani az így létrehozott  guideot, játék. A közös library elkészítése és módosításának, saját felhasználói kutatásba való illesztése és a projektek közötti tudásmegosztás biztonságos megoldása komplex fejlesztést igényelt, amelyet olyan extra tulajdonságokkal is felruháztunk, hogy a feladatlistában lévő interjú kérdések és játékos módszereket a felhasználó tudja időzíteni a létrehozott játékokat így támogatva az interjú időbeni befejezését.

Timebox

A rendszer minden esetben felkínálja az időmérés (Timebox) funkcióját, amelyet a felhasználó bármikor módosíthat, újraindíthat vagy éppen publikálhat az interjún részt vevő személyek felé. A másik kihívás az volt, hogy a chat alapú megoldásokat, projektív módszereket a Covid által létrehozott új voice alapú kommunikációs  platformokba is könnyen felhasználhatóvá tegyük. A kutatóknak lehetősége van mélyinterjút készíteni, ahol egy fővel beszélget chat, voice és videó platform beillesztésével, de akár csoportos beszélgetést, fókuszcsoportot, a projektív módszerekkel pedig akár tesztet is indíthat ugyanezen módszerek és megoldások használatával, továbbá az eredményeket a rendszeren belül co-working módszerrel másokkal is megoszthatja.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával 13 991 187 forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg (támogatás mértéke: 60,00%). A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30.