Sajtótájékoztató – VVE-Talk Projektív mélyinterjús platform

KategóriákEgyéb

Mérföldkőhöz érkezett a freQuest Interaktív Média és Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alapból, a „KKV Start Innováció” pályázati felhívás keretében biztosított támogatással megvalósuló kutatás-fejlesztési projektje.

 

A freQuest Kft. 2021. április 1-én megkezdte a Projektív mélyinterjús platform – VVE-talk,
2020-1.1.1-KKV-START-2021-00458 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét, mely 2022. március 30-án érkezett az első mérföldkőhöz.

 

A VVE-talk (video-voice-emotion-talk) a hazai és nemzetközi piackutató, marketing és kommunikáció, továbbá service desing, honlap ux és usability cégek, továbbá oktatók, tanárok számára egy olyan webes környezetet hoz létre, amelyben lehetőség van mélyinterjúk, workshopok és kreatív fejlesztői feladatok közös elvégzésére és az eredmények gyors feldolgozásra, akár B2B, akár B2C interjúk vagy kiscsoportos beszélgetések esetén.

 

A fejlesztés első szakaszában a felhasználói élményt középpontba helyező rendszertervezés, arculattervezés és webes fejlesztést követően a VVE talk rendszer készen áll a szélesebb körű UX tesztelésre. A rendszerterv mentén az első mérföldkőig elkészült a VVE talk alapvető keretrendszere, valamennyi kommunikációs platform programozása, így már lehetőség van a VVE talk saját zárt felületén chat funkció használatára, játékok, kreatív taskok beépítésére az interjú és workshop folyamatokba, valamint beszélgetés lefolytatására, illetve játékok, kreatív feladatok importjára más online kommunikációs rendszerekben lévő személyekkel.

 

A VVE talk rendszer kialakítása projekt következő szakaszában az elkészült VVE talk webes felület teljeskörű tesztelése az elsődleges cél, az esetlegesen feltárt hiányosságok orvoslása, a szélesebb körű valós felhasználói UX szempontok mentén a rendszer véglegesítése, valamint ezzel párhuzamosan a piaci bevezetéshez szükséges marketing feladatok elvégzése áll majd a tevékenységünk fókuszában.

 

A szoftvert összesen másfél éves időtartamban fejlesztjük, a valós, piaci helyzetben történő „tesztelés” után nyeri majd el véglegesnek tekinthető formáját valós ügyfél visszajelzések alapján.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával 13 991 187 forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg (támogatás mértéke: 60,00%). A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30.