Sajtótájékoztató – VVE-Talk Projektív mélyinterjús platform

KategóriákEgyéb

A freQuest Interaktív Média és Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alapból biztosított támogatásból, kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a „KKV Start Innováció” pályázati felhívás keretében.

A freQuest Kft. 2021. április 1-én megkezdte a Projektív mélyinterjús platform – VVE-talk,
2020-1.1.1-KKV-START-2021-00458 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

A VVE-talk (video-voice-emotion-talk) a hazai és nemzetközi piackutató, marketing és kommunikáció, továbbá service desing, honlap ux és usability cégek, továbbá oktatók, tanárok számára egy olyan webes környezetet hoz létre, amelyben lehetőség van mélyinterjúk, workshopok és kreatív fejlesztői feladatok közös elvégzésére és az eredmények gyors feldolgozásra, akár B2B, akár B2C interjúk vagy kiscsoportos beszélgetések esetén.

A freQuest célja egy olyan hazai és nemzetközi piacon is versenyképes instant és easy rendszer létrehozása, amelyet önmagában és a már meglévő és népszerű videós kommunikációs eszközökkel együtt is könnyen tudnak használni mind az oktatásban, mind az online mélyinterjús, fókuszcsoportos és teszt kutatás készítésében. A VVE-talk sikeresen ötvözi a videós kommunikációt lehetővé tévő szolgáltatások (pl. Zoom, Teams, Skype), valamint a videó nélküli kreatív, co-working módszereket nyújtó rendszereket (pl. Miro, SessionLab) egy platformba fejlesztve, hogy az üzleti, a service design, a piackutatás és az oktatási világ számára is egy kreatív,  gyors outputokat szolgáltató rendszert adjon közre.

A szoftvert a következő másfél évben fejlesztjük, a piacról a fejlesztési folyamat után tud majd önállóan projekteket hozni – tehát a valós, piaci helyzetben történő „tesztelés” után nyeri majd el véglegesnek tekinthető formáját valós ügyfél visszajelzések alapján.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával 13 991 187 forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg (támogatás mértéke: 60,00%). A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30.